Kaiverrukset hauta- ja muistokiviin

Teen kaiverrukset ja muut entisöintityöt paikan päällä, jolloin hautakiveä ei tarvitse siirtää kuljetettavaksi kaiverruspaikkaan, vaan muistokivi säilyy niillä sijoillaan koko uudistustyön ajan. Työskentelytapani paikan päällä nopeuttaa myös työn valmistumista ja pystyn tekemään työn valmiiksi saman päivän aikana.

Työskentelen kivikaiverrusten ja -kunnostusten parissa seitsemänä kuukautena vuodesta. Sesonkiaika alkaa huhtikuussa ja päättyy lokakuussa.

Kaiverrusten entisöinti ja kivien uudistaminen

Vanhan hautakiven voi uudistaa hiomalla pinnan puhtaaksi. Tekstit ja koristeet sommitellaan uudelleen. Samalla koko kivi puhdistetaan joko hiekkapuhaltamalla tai pesemällä.

Kivien uudistamisen teen alkuperäisten kaivertajien kädenjälkeä kunnioittaen. Jos kivessä on koriste, voidaan se tehdä samankaltaisena uudelleen, mahdollisesti pienempänä, kokonaisuuden säilyessä tasapainoisena.

Uudet muistokivet ja metallilaatat

Suunnittelen ja myyn muistokiviä. Lisäksi minulta voi hankkia metallisia laattoja, kirjaimia ja koristeita saaden niihin myös kiinnityksen kiveen.

Uudet muistokivet tehdään valmiiksi ennen paikoilleen asentamista hautausmaalle.

Ota yhteyttä, kun haluat palauttaa muistokiven alkuperäiseen loistoonsa, uudistaa sen ulkonäköä tai lisätä siihen tekstiä.

“Haluan asiakkaideni tietävän, että uuden muistokiven hankinta ei aina ole välttämätöntä. Vanhaa kiveä muokkaamalla, pintaa hiomalla ja uudella sommittelulla vanhastakin muistokivestä saa kauniin ja uniikin.”

Työskentelytapani

Kuuntelen asiakasta tarkasti, kun yhdessä suunnittelemme muistokiveä ja sen kaiverruksia. Toteutan toiveet aina mahdollisimman huolella. Asiakas saa aina nähdä suunnitelman ennen toteuttamista, jotta siihen voi tarvittaessa tehdä muutoksia. Toimin samalla tavoin myös silloin, kun kivi hiotaan ja uudet kaiverrukset sommitellaan kiven pintaan.

Tutustu työskentelyyni ja toteuttamiini työkohteisiin kuvagalleriassa.